Velkommen til Sletten Limousin

Ny Driftsbygning 2011 / 12

Hjemmelaget foringssystem i gammelfjøset

Litt Historie først

Etter å ha drevet i gamlefjøsest fra 1950 tallet i 7-8 år var tålmodigheten oppbrukt, her måtte noe gjøres! Jeg var rett å slett lei av dårlige løsninger pga. at byggningsmassen ikke var planlagt for løsdrift og ammekyr i utg. pkt. fjøstellet tok lang tid og var tungt, mye av arbeidet var å skrape skjit ned i luker i gulvet. Om vinteren var det stor fare for at vannet og skjiten frøs allerede ved 5-6 minusgrader og litt vind. Det var egentlig uaktuelt å begynne å fikse å klatte på gamlefjøset, så da va det bare å finne ut hvordan man ville ha det i et helt nytt fjøs. Etterhvert som man tenkte og tegnet ble jo selvfølgelig bygget noe strørre enn først tenkt. Da jeg fikk de første tilbudene ble man litt skremt over prisnivået, men det dukket opp løsninger som kom gunstigere ut etterhvert. Jeg føler meg fortsatt ung og hadde ingen erfaring fra byggeprosjekt tidligere, så det var litt skummelt å hive seg ut på et såpass stort prosjekt! Men kontrakter ble skrevet under og arbeidet kom igang, "the point of no return" var nådd!

Nedstøping av trykker

Byggeprossesen

Jeg må få gi litt skryt til leverandørene jeg har brukt til bygginga!

Våren 2011 begynte jeg med klargjøring av tomta, her var det Magne Holand som sto for utgravinga mens Bjørn Tore Walstad og Hans Ivar Slåttøy AS leverte pukk og grus. Skjitkummen ble satt opp av Åsmund Vangstad AS. Etterhvert kom Bjørn Solli AS igang med støpingen samtidig som Hasse Hansen gravde ut nivåene inni tomta. Massekjøringen tok undertegnede seg stort sett av selv med sin gigantiske John Deere på hele 88hk. Håkon Sletten (morfar 89 år gammel) bidro masse i nivileringsarbeidet før støping.

Når Bindalslaft AS satte igang med selve bygget skjedde endringene fort. Jeg va mektig imponert, de holdt skjemaet til punkt og prikke samtidig som vi var heldige med været i den perioden. Bygginga foregikk i november, men snøen uteble heldighvis :)

Innredning, ventilasjon og skrapeanlegg ble levert av Fjøssystemer v/Eivind Baustad
Reinfjord Elektro AS hadde ansvaret for det elektriske mens Rørmark VVS stod for rørleggerarbeidet. Jarak satte inn portene. Kompass AS sto for detaljerte tegninger, mens Tore Stokke, nortura, lagde skisser og grovtegninger til søknad hos Innovasjon Norge. Bård Næss i forsøksringen i Sør-Trøndelag utarbeidet driftsplan. Ellers har Sømna Betong og Sømna Transport hvert hypping innom gårdsplassen med betong og diverse paller og leveranser.

Ellers vil jeg takke de fra fotball laget, Sømna IL, og andre som var med på dugnad for å skru innredning, det va godt med litt hjelp på slutten :)

Så takk til alle som har bidratt til å få det til!

Med vennlig hilsen

Lars Tomas Sletten Kapelrud

Sluttresultatet! Bildet e tatt en fin høstdag i 2012. Fasaden mot tunet ble bra, og no har morfar på 90år bygd eget hunde hus til Ailo også :) Under kan dere se flere bilder fra selve byggeprossen.

Våren 2011, Da va det klart for byggestart.
Bortkjøring av masser
Oversiktsbilde fra Trælnesfjellet
Morfar på 90år i full gang med å planere utover grusen
Veggelementene har kommet på plass og sperrene har såvidt begynt å komme opp
Siste støpingen ble gjort rett før bygget ble tettet
Nå begynner det å ta form, men portene kom ikke før jul så da måtte vi tette dem før nyttårsstormen kom.
Det begynner og å ta form innvendig
Jan 2012: Føde / Tallebingen ble tatt i bruk før resten av fjøset var ferdig, så ut som dem likte seg der fra dag 1!
Det gjorde seg med maling på veggen

Nyeste kommentarer

27.10 | 14:53

Hei. ønsker å kjøpe 2 stike okse lør bakk cirka 50 kg hvor mue koster

07.09 | 06:45

Bor lit langt unna Trøndelag men du hører fra meg

06.09 | 14:32

Hei. Ja det er mulig men hvor bor du i landet? det er bare å komme å hente på gården.

06.09 | 12:05

Hei er det mulig å bestille kjøtt pakke? Kunne tenkt meg å kjøpe 20 kg ...