Salg av økologisk kvalitetskjøtt fra rasen Limousin

I følgende restauranter og butikker vil det være mulig å få kjøpt kjøtt fra Sletten Limousin

Coop Mega Brønnøysund:

Fra Juni 2016 har Coop Mega tatt inn kjøtt fra Sletten Limousin, det selges fra ferskvaredisken.
Mega satser hard på Økologiske produkter og prøver nå lokalt økologisk Limousin kjøtt fra Brønnøy, meget bra Mega !!

Kjøttsalg

Dette er et eksempel på hvordan man kan fryse ned kjøttet i passe porsjonsstørrelser så det er lettvindt når man skal bruke det.

Det var i 2010 jeg begynte i det små med å ordne en avtale med slakteriet så jeg kunne selge kjøtt til folk i distriktet her. Dette har vært et positivt og artig prosjekt. Jeg leverer kun Økologiske godkjente slakt, men da mye av kjøttet som blir slaktet på slakteriene aldri kommer ut i butikkene som økologisk vare ville jeg prøve å distribuere noe økologisk kjøtt selv. Etterspørselen etter kjøttet er stigende her i distriktet og jeg får stadig flere kunder. Så det er bra jeg har bygd nytt fjøs med økt kapasitet, noe som fører til flere slakt pr år.

Kundens tilbakemeldinger på kjøttet har vært meget bra, det er veldig gøy! Og når kundene kommer tilbake hvert år er det et godt tegn :)

Kjøttet blir levert ferdig Vakuumpakket

Under ser du bilder av en del stykkingsdeler med en liten forklaring. Alle vektene som er oppgitt er eksempler og vil selvfølgelig varierer etter hvor tungt det aktuelle slaktet er.

Biffsnadder, Oksestek og Entrecotè
Kjøttet blir levert i vakuumpakker med merkelapp og vekt. F.v en pakke med Biffsnadder på 6,4kg, Surret oksestek 3,7kg og en Etrecotè på 2,6kg
Biffsnadder
Eks. på pakke med biffsnadder / kjøttdeigkjøtt. Disse pakkene anbefaler jeg at man sorterer det beste til biffsnadderkjøtt og resten kverner man opp til kjøttdeig. Disse får man både på fremparten og bakparten.
Surret oksestek fra kalv 3,7kg
1 stk pr frempart
Entrecotè fra kalv 2,6kg
1 stk pr frempart

Litt info om tilgjengelig kjøtt

Salg av økologisk kalvekjøtt 2016

 

Sletten Limousin holder til på Trælnes. Produksjonen på gården er kjøttfè med hovedtyngde på rasen Limousin. Kyrne går sammen med sine kalver hele sommeren, og har beiter helt ned til sjøen. Produksjonen på gården er økologisk godkjent, noe som vi har drevet med her i rundt 25 år. Høsten er slaktesesong og i den forbindelse kan vi tilby kalveslakt av prima kvalitet. Det hender det blir slakting på annet tidspunkt også, men mer sporadisk da. Dette kjøttet er garantert kortreist mat. Dyrene fores opp på Trælnes i helt ny driftsbygning (2012), blir slaktet, nedskjært og pakket av slakteriet, derfra går det rett ut til kunder.

Slaktet blir vakuumpakket og delt i 4 kvartinger, 2 fremparter og 2 bakparter.


Størrelsen på kalvene vil selvfølgelig variere noe, men fra 130-190kg er normalt. Et kvart slakt vil da ligge på ca. 25-45 kg med litt større vekt på en bakpart enn en frempart.

 

                                    Salg av økologisk oksekjøtt 2016

Fra 2013 kan jeg også tilby oksekjøtt. Dette er ungokser som blir foret frem til slaktealder som er ca 15mnd. Limousin vokser godt så oksene er slaktemodne allerede ved et drøyt års alder, dette gjør at kjøttet er fortsatt veldig mørt og fint og det skal ikke være så veldig stor forskjell på kvalitet og mørhet på oksekjøttet kontra kalveslaktet. Prisen er likevel noe lavere.

Slaktet blir vakuumpakket og delt i 8 kvartinger, 4 fremparter og 4 bakparter. For å få til dette vil vær stykkningsdel bli delt i 2, bestiller man to bakparter eller 2 fremparter kan man velge å ikke få disse delt så biffene blir større.

I en frempart vil følgende deler være stykket ut (Med forbehold om små endringer):
Entrecotè, Høyrygg u/bein, Småstek av bla annet Bryst/Bringe med og uten/bein (brukes til Grytekjøtt/Biffsnadder og lignende), Oksestek surret av bog, kjøttdeig råstoff i egen pose klar for kverning.

I en bakpart vil følgende deler være stykket ut (Med forbehold om små endringer):
Indrefilet, Ytrefilet, Flatbiff, Mørbrad, Rundstek, Bankekjøtt, Lårtunge, Småstek og Slagside med og uten/bein (brukes til Grytekjøtt/Biffsnadder og lignende)kjøttdeig råstoff i egen pose klar for oppkverning, ½ lårbein til kraftkoking.

Om ønskelig kan man få med ekstra bein til kraft, kostnadsfritt, bare gi en lyd på forhånd!

Etter kjøttet er vakuumpakket bør det ligge 10 døgn til mørning (15dg for flatbiffen). Etter det kan det deles opp til passe stykker, ut fra hvor store porsjoner man selv ønsker av de forskjellige kjøttstykkene, og fryses ned. Kjøttet har en holdbarhet på 45 dg etter vakuumering, og bør fryses ned i god tid før dette for å bevare kvaliteten på kjøttet.

For bestilling av kjøtt eller spørsmål om produktene, ta kontakt med:

Lars Tomas Sletten Kapelrud,
bestillinger tas helst i mot på
1. Mail:
ltsk@online.no
2. (Mobil: 482 69 323)

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Hans Ove Øvsthus | Svar 23.01.2013 10.02

Flott heimaside du har fått

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.12 | 21:04

Hei Nina. Pr dags dato har jeg ikke kjøttdeig å selge men fra Mars 2020 kan det være mulig. Da skal det slaktes og males kjøttdeig. Hvor i landet holder du til?

...
11.12 | 10:08

Er det mulig få kjøpt kjøttdeig av limoousin fra dere. Hvis ikke, hvilken del av dyret maler man opp til kjøttdeig.

...
16.01 | 00:55

Hi Lars. Im send for you email.

...
24.07 | 22:43

Nice to hear that you enjoy the short view on the farm.

...
Du liker denne siden