The Rise and Shine of Sletten Limousin

Sletten Limousin holder til i Brønnøy Kommune i Nordland. Gården ligger ved foten av Trælnes fjellet og strekker seg ned mot Torgfjorden, med utsikt til fjellet Torghatten rett over fjorden fra beitene. Gården har blitt drevet i familien i flere generasjoner. Det er i utgangspunktet to separerte gårder som har blitt drevet sammen i 3 generasjoner nå. I 2007 tok jeg over den passive gården fra min morfar, samt at jeg leide den andre gården fra min mor. Ny Driftsbygning ble bygd i 2011 / 2012. Den gamle driftsbyggningen er nå ikke i bruk til dyrhold. Arealet på gården er ca 285 da dyrket mark og ca 150 da med beiter. Produksjonen på gården er økologisk så stort sett alt av areal blir brukt til grovforproduksjon. Jeg prøvde meg på et lite areal med korn til krossing nå i 2012, det var ganske vellykket, og avlingen ble høvelig bra, men anser dette likevel mest som et prøveprosjekt da grasproduksjon til dyrene har førsteprioritet.

Jeg, Lars Tomas Sletten Kapelrud er en natur- og friluftsinteressert kar i 30-årene. Med hunden min Ailo, blir det turer både på fjell og i fjære. Har spilt fotball en årrekke for Sømna IL men har nå trappet ned den aktiviteten. Kondisjonen blir vedlikeholdt med litt jogging og løpetrening.

Har vel hørt at jeg er omgjengelig, sosial og tålmodig, sa da satser vi på det stemmer :)

Foruten å drive gården, er jeg deltidsansatt ved det lokale regnskapskontoret, Berg Vekstra SA. Dette er en veldig fin kombinasjon av to yrker som interesserer meg. Kontoret ligger kun ca 1km fra gården så det er perfekt beligenhet.

Her er jeg og Ailo på Trælnes fjellet
Krossing av korn
388 Irville av Sletten poser fint for fotografen. Denne kviga er datter av den franske seminoksen Urville. Bildet er tatt da kviga er 188 dager gammel.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.01 | 00:55

Hi Lars. Im send for you email.

...
24.07 | 22:43

Nice to hear that you enjoy the short view on the farm.

...
08.07 | 21:44

Lars,

Last week we visit your farm. It was very nice to look around.
We wil thank you that you give us that possibillity.

Thanks, Peter Corrie Gerard Tonny

...
11.10 | 00:11

Flott å se at du har lyktes med limousin. Jeg og Rita gleder oss masse til å overta garden Steinvik Limousin 01.01.2015. Flott hjemmeside.

...
Du liker denne siden